(English summary below)

Update: de complete fiets

‘Lange zeeuw zoekt custom frame’ was de titel van Johan’s eerste maitje naar WiND. Johan meet 2.05m en dan is een custom frame gewoon de enige optie voor een fiets die goed past én lekker rijdt.

Dit is een WiND SPECIAL ROAD. Een tijdloze rechttoe rechtaan racer voor velgremmen, zonder verdere fratsen (hoewel velgremmen en snelspanners ondertussen al bijna ‘bijzonder’ zijn 🙂 ).

Diameters en wanddiktes van de custom Columbus LIFE en ZONA buizenmix zijn uiteraard afgestemd op Johan’s maat en gewicht en de bovenbuis is naar wens van Johan redelijk vlak gehouden (voor de looks).

Extra: interne kabelgeleiding door onderbuis en bovenbuis

De bijpassende stalen voorvork is in dit (XXL-) geval op basis van Columbus MAX poten met een bijpassende (customized) vorkkroon. Deze oversized poten met druppelvormige doorsnede geven de vork wat extra ‘body’ (zowel technisch als optisch) en zijn natuurlijk uitermate aerodynamisch 🙂

Waar het frame zelf redelijk simpel is, is de afwerking dat zeker niet! Johan wilde graag ‘wat bijzonders’ en dacht aan een kameleon-effect. Dit speciale effect met kleuromslag (afhankelijk van lichtinval) wordt verkregen door meerdere lagen poedercoat i.c.m. een speciaal additief. En specifiek deze kleurencombinatie is dan ook binnen de kameleonwereld weer een bijzonderheidje (zonder blauw/paars-tonen). Een extra testserie vooraf was nodig om e.e.a. uit te proberen en de ideale dosering te vinden. Het Kameleon-effect laat zich moeilijk vangen op foto, maar bovenstaande foto’s geven een aardige indruk (roodbruine basiskleur verandert vanuit bepaalde hoeken naar een geelgroene tint).

De frameset is voorzien van een Hope headset en wordt geleverd met een set stevige custom WiND wielen (met o.a. DT Swiss RR511 velgen en Hope RS4 naven). Johan gaat de fiets zelf verder opbouwen. Ik ben benieuwd of ik deze Zeeuwse fiets in het wild ga tegenkomen. Opvallen doet ‘ie in ieder geval!

=========================================================

English summary:

XXL Special Road frame for a tall Dutchman (2.05m)

For rimbrakes and quick release hubs (Yes, these still exist!)

Custom mix of Columbus Zona and LIFE tubing with oversized MAX fork

Internal cable routing

Chameleon powdercoat

Custom wheels (DT Swiss RR511 rims on Hope RS4 hubs)

All done in the WiND-workshop !

=========================================================