Een nieuw Allroader frame voor mezelf. Deze keer geen bijzondere uitprobeersels maar gewoon een SPECIAL ALLROADER volgens de huidige standaard-specificaties.

Wel nieuw zijn de dropouts: Na verschillende opties te hebben geprobeerd (voor een 12x142mm steekas icm flatmount rem) heb ik nu een dropout gevonden die goed functioneert in de werkplaats én op de weg en er ook nog eens goed uitziet (niet te lomp en mooi aansluitend op stays). Deze kwalitatief hoogwaardige dropouts van Paragon Machine Works zijn te combineren met verschillende derailleur-hangers (op deze fiets de direct-mount versie).

Verder vooral bekende frame-elementen (o.a. Columbus LIFE en ZONA buizen, interne kabelgeleiding door onderbuis en de zadelpenklem weer gewoon op de voorkant) en mijn persoonlijke fit/geometrie (dit keer met een iets meer horizontale bovenbuis). De Allroader-voorvork is overgekomen van het vorige frame.

Poedercoat: sparkling spikkelmix van ultramarijnblauw en zwart.

Het donkerblauwe frame in combinatie met overwegend zwarte onderdelen bleek toch wel een beetje saai. Daarom heb ik mezelf getrakteerd op een verse blauwe HOPE headset en naven en een blauw HOPE bottom bracket opgediept uit mijn voorraad. Deze frisse blauwe accenten geven de fiets net wat extra voor op sombere winterdagen.

Verder is deze fiets grotendeels opgebouwd met degelijke, bewezen onderdelen van zijn voorganger: o.a. Shimano Ultegra 2×11-speed groep (mechanisch, geen elektronica op mijn fiets!), TRP Spyre remmen (mechanisch, liever geen hydraulica op mijn fiets), SRAM Force crankstel, Shimano XT pedalen, Deda Gera Alloy gravelstuur (misschien niet moeders mooiste, maar ergonomisch voor mij bijna perfect) en een verse set wielen (HOPE RS4 naven i.c.m. DT Swiss RR481db velgen).

Meteen opgebouwd in ‘wintermodus’ met 32mm banden (Conti GP5000), binnenbanden gevuld met tubeless vloeistof voor extra lekbestendigheid (ja dat werkt, tip!), en natuurlijk goede vaste spatborden (SKS Bluemels, all black).

Hiermee heb ik een Allroader die voor mij zowel technisch als optisch bijna perfect is. Een goede basis voor jaren kilometervreten. Laat die winter maar komen! Ondertussen zijn de eerste paar honderd kilometer alweer gereden. Hij rijdt heerlijk!