Jan Willem en zijn Special Allroader hebben al de nodige fietsvakantieavonturen beleefd. De fiets bevalt nog steeds erg goed, maar Jan Willem wilde voor zijn nieuwe avonturen graag met dikkere banden kunnen rijden. In de voorvork was daarvoor al extra ruimte, maar het originele frame had ruimte voor banden tot 40-45mm (in combinatie met dubbel crankstel). Omdat Jan Willem standaard met een klein enkel voorblad rijdt waren in het chainstay-bereik nog wel wat mogelijkheden om extra ruimte te scheppen voor de banden. Dus tijd voor een makeover!

Na verwijderen van de oude achterkant heb ik nieuwe (S-bend) chainstays geplaatst icm de nieuwe standaard dropouts voor steekas x flatmount. Met de beoogde wielen, banden en crankstel erbij tijdens de bouw heb ik eea getuned voor deze setup en daarna afgemaakt met een paar S-bend seatstays. Het resultaat: ruimte voor 55mm banden op standaard 28 inch wielen en zelfs tot 60mm (2.4 inch) met noppen op een 27.5 inch (650b) wiel (zie foto’s). Flinke winst dus!

Met een verse WiND-poedercoat in glanzend oceaanblauw (in het echt wat groener dan op de foto) is WiND56-II klaar voor nieuwe avonturen!