Naast de SPECIALS is het ook mogelijk om een FULL-CUSTOM frame of fiets te laten bouwen.

Dat kan hetzelfde concept zijn als de SPECIALS (Road / Allroad / Gravel / Cross), maar met details die buiten de standaard opties voor de SPECIALS vallen (bijvoorbeeld afwijkende buizen of aanpassingen aan specifieke onderdelen zoals de Rohloff Speedhub versnellingsnaaf).

Maar een ander concept kan ook. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een MTB (hardtail), reisfiets of tandem. In het verleden heb ik ook een aantal ‘extra bijzondere’ fietsen gebouwd (cargobike, bakfiets, e-bike), maar tegenwoordig ben ik iets selectiever in welke projecten ik aanneem. Daarbij is het uitgangspunt om een perfect product af te leveren dat past binnen de huisstijl en velosofie van WiND. Daarom is het tijdens de eerste verkennende fase van deze projecten belangrijk om goed te bekijken wat de verwachtingen en mogelijkheden zijn en of we die op een lijn kunnen krijgen.

Naast losse frames is het ook mogelijk om een frame op te laten bouwen tot frameset (frame met headset en voorvork, klaar om verder te worden opgebouwd) of tot een complete fiets. Dit biedt de mogelijkheid om het full-custom concept nog verder door te voeren door ook de keuze van de onderdelen af te stemmen om jouw behoeftes en wensen. Hierbij kijk ik niet alleen naar functionaliteit, fit en ergonomie maar ook naar budget en stijl. Ook de bouw van een bijpassend paar custom wielen behoort tot de mogelijkheden.

PRIJZEN

FULL-CUSTOM FRAME: vanaf € 2200

Dit is een ‘vanaf’-prijs aangezien de prijs van een full-custom project mede wordt bepaald door de kosten van de onderdelen en arbeid.

Voor de opbouw van een complete fiets zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid en wordt de prijs sterk bepaald door de te gebruiken onderdelen. De prijsindicaties voor de SPECIALS geven hier een eerste ruwe indicatie. Voor een meer gedetailleerde prijsindicatie kan je het beste even contact opnemen.

GALLERY FULL-CUSTOM: