De stalen buizen van de WiND frames worden verbonden door middel van ‘fillet-brazing’ (in Nederland ook wel ‘hardsolderen’ of ‘braseren’ genoemd). Fillet-brazing is een ambachtelijke techniek die al heel lang wordt gebruikt voor de bouw van stalen fietsframes en tegenwoordig voornamelijk wordt toegepast op high-end custom frames.

Bij fillet-brazing wordt messing (een brons-legering) met behulp van een gasbrander in de verbindingsnaad tussen de stalen buizen gesmolten en opgebouwd tot een ‘fillet’ die vervolgens d.m.v. vijlen, slijpen en schuren wordt afgewerkt tot een perfecte vloeiende overgang tussen de buizen.

WiND frames worden gefilletbrazed met zilverhoudend messing. Dit is een stuk duurder (want zilver) maar heeft in vergelijking met standaard messing, een aanzienlijk lager smeltpunt waardoor de temperatuur bij het braseren een stuk lager kan blijven. Daardoor worden potentiële negatieve effecten van oververhitting (met name verzwakking van staal en vervorming van buizen en frame) flink gereduceerd. De perfecte techniek dus voor dunwandige stalen frames!

Het leggen van een goede fillet (en daarbij te zorgen dat het frame ook recht blijft) vraagt de nodige ervaring van de bouwer, zeker met zilverhoudend messing, en de afwerking van de fillets is een proces waarin de nodige extra uren en ‘elbowgrease’ gaan zitten. Daarom wordt deze techniek vaak aangeboden als optie tegen een flinke meerprijs. Bij WiND is dit gewoon standaard!