Heb je interesse in het laten bouwen van een frame, frameset of complete fiets? Zo werkt het:

ORIËNTATIE

Neem contact met me op (bij voorkeur via e-mail) om te laten weten wat voor soort frame/fiets jouw interesse heeft (SPECIAL of FULL-CUSTOM, type fiets, bijzondere details, verdere wensen en ideeën, etc.).

Ik laat je weten of ik deze fiets voor je kan bouwen en geef een indicatie van de kosten en levertijd.

Dit is voor jou het moment om te beslissen of je met dit project verder wilt gaan.

Dat bevestig je met de 1e aanbetaling (€ 200) waarmee je ook meteen je plek op de bouwlijst vastlegt. (de eerste aanbetaling wordt later verrekend met de totaalprijs, dus geen extra kosten).

ONTWERP

In principe kunnen we, zeker voor de SPECIALS, de details afhandelen per email of telefoon. Maar het werkt meestal het beste om een keer langs te komen in de werkplaats voor een intakebezoek. Daarbij spreken we het hele project door en kan ik e.e.a. opmeten aan je oude fiets (indien relevant). 

Desgewenst kunnen we tijdens je bezoek ook een framefit doen. Dit is een basis-bikefit waarbij ik vooral kijk naar de FIT in zijaanzicht (posities van zadel, stuur en pedalen in vorm van stack, reach en zadelsetback) met de focus op de optimale maten van je nieuwe frame.

Bij twijfel over de juiste FIT en/of bij lichamelijke klachten is het aan te raden om vóór je intakebezoek een bikefit te laten doen bij een specialist (bij voorkeur ruim van tevoren zodat je ook nog tijd hebt om e.e.a. te testen in de praktijk).  

Vervolgens maak ik een voorlopig ontwerp op basis waarvan we de details kunnen finetunen.

Een paar weken voordat ik ga beginnen met de bouw van je frame maak ik het definitieve ontwerp. Deze keur je goed d.m.v. de 2e aanbetaling (50% van totaalprijs).

BOUW

Deze fase duurt een paar weken. Gedurende de bouwperiode hou ik je in woord en beeld op de hoogte van de vorderingen.

Na het ‘metaalwerk’ wordt het frame in de WiND-werkplaats gepoedercoat en daarna verder afgewerkt (o.a. nagefreesd en voorzien van een interne anti-roest coating) zodat hij helemaal klaar is om te worden opgebouwd.

Indien relevant bouw ik het frame verder op tot een complete fiets.

OPLEVERING

Tenslotte kan je, na de eindbetaling (het resterende deel van de totaalprijs), je nieuwe frame of fiets komen ophalen. Een proefritje is natuurlijk mogelijk. Voor klanten van verder weg is verzenden ook een optie.

LEVERTIJD:

Momenteel is de levertijd: +/- 6 maanden (van eerste aanbetaling tot oplevering van frame/fiets)